Mange jordlignende planeter

Planeter som ligner jorden, dekket med dype hav som kan inneholde liv, kan finnes i så mye som en tredel av solsystemene utenfor vårt eget, ifølge amerikanske forskere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Disse solsystemene har gassgiganter kjent som «varme Jupitere», som går i bane ekstremt nær stjernen sin, til og med nærmere enn Merkur går rundt sola vår, sier forsker Sean Raymond ved universitetet i Colorado.

Disse gassplanetene kan føre til at det dannes mindre steinete planeter som ligner på jorden. Gassplanetene kan være med på å føre is som gir vann til de unge planetene, utdyper forskerne i tidsskriftet Science.

- Vi tror nå at det er en ny klasse med havdekkede og muligens beboelige planeter i solsystemer utenfor vårt eget, sier Raymon.

Forskerne ved universitetet i Colorado, ved Penn State University og ved den amerikanske romfartsorganisasjonen NASAs senter i Maryland har kjørt datasimulasjoner for dannelsen av forskjellige typer solsystemer.

- Jeg tror bestemt at det finnes beboelige planeter der ute. Men livet på disse planetene kan være svært forskjellig fra livet på jorda, sier Raymond. (NTB)

Powered by Labrador CMS