Holbergprisen utdelt

Kronprins Haakon overrakte onsdag ettermiddag Holbergprisen på 4,5 millioner kroner til den israelske sosiologen Shmuel Eisenstadt (82) i Håkonshallen i Bergen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er dypt beæret over denne utmerkelsen. Jeg er dypt beæret over å følge i fotsporene til Julia Kristeva og Jürgen Habermas, og på denne måten å få delta i Ludvig Holbergs minnefonds viktige arbeid med å føre humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi tilbake til sin plass som en grunnleggende og vesentlig bestanddel i vår tids intellektuelle diskurs, sa Eisenstadt i sin takketale under utdelingsseremonien.

Det er tredje gang Holbergs internasjonale minnepris for fremragende vitenskapelig arbeid innen humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi deles ut.

Eisenstadt er professor ved Hebrew University of Jerusalem. Han får prisen for sin innflytelse innen sosiologi, statsvitenskap, historie, religionsstudier og antropologi.

Prisvinneren er blitt sammenliket med store menn. I onsdagens Aftenposten kalles han blant annet for «vår tids Max Weber» av statsvitenskapsprofessor Bernt Hagtvet.

- Denne seremonien er ikke bare en feiring av en fremragende forsker av stor betydning. Den er også en anledning til å understreke betydningen av innsikt i vår individuelle og kollektive selvforståelse. Samt betydningen av hvordan vi organiserer vår felles verden og kommuniserer med hverandre, sa Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen under seremonien. (NTB)

Powered by Labrador CMS