Elfenbeinforbud forlenges

Haag (NTB-Reuters-AFP): Afrikanske land sier seg enige i at forbudet mot internasjonal handel med elfenbeinsprodukter bør forlenges. Landene som har undertegnet CITES-traktaten har godkjent forlengelsen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Men Sør-Afrika får et engangsinntak, slik at landet kan kvitte seg med rundt 50 tonn støttenner som ligger på lager, sa tjenestemenn ved en CITES-konferanse i Haag torsdag. Elfenbein er stoffet i de afrikanske elefantenes støttenner.

- Vi har nådd fram til enighet, fastslo den australske konferanselederen Greg Leach til stor applaus fra deltakerne på møtet i Haag. - Denne afrikanske løsningen på et afrikansk problem er et langt skritt framover, sa CITES’ generalsekretær Willem Wijnstekers.

Torsdagens vedtak ble gjort etter flere uker med til dels opphisset debatt mellom de 171 landene som har deltatt på CITES-konferansen. Forslaget som til slutt skapte enighet, ble satt fram av Tsjad og Zambia «på vegne av hele Afrika».

Den samlede bestanden av afrikanske elefanter er blitt sterkt redusert på grunn av lovlig og ulovlig jakt. Bestanden som i sin tid var på flere millioner, anslås nå til rundt 500.000, og anslagsvis 20.000 dyr felles hvert år av krypskyttere.

(NTB)

Powered by Labrador CMS