Blar opp 100 millioner kroner til forskning

Finansmannen Stein Erik Hagen gir 100 millioner kroner til medisinsk forskning i Norge.Pengene går til forskning ved Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo og til Rikshospitalet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Donasjonen strekker seg over en periode på ti år.

- Jeg hører at de ligger langt framme, men at de ikke har midler til å oppnå resultater som kan forbedre tusenvis av nordmenn og andre menneskers liv, sier Hagen til NRK. Forskningsminister Tora Aasland (SV) ønsker Hagens initiativ velkommen. Hun mener donasjoner fra næringslivet er helt nødvendige bidrag til norsk forskning.

- Det er selvfølgelig viktig at også staten er med å bidra, men man sier jo ikke nei takk til støtte til forskning fra næringslivet, sier Aasland.

- Det som er viktig for oss er å få samordnet dette, slik at vi får forskningsinnsats på de områdene som er mest presserende. Det er klart at det er viktig å få midler innenfor helseområdet, men jeg vil understreke at klima- og energiutfordringen kanskje er det aller viktigste for et godt spleiselag mellom næringsliv og offentlige myndigheter, sier hun.

(NTB)

Powered by Labrador CMS